You Plus

Uppskattad pressvisning av nya 1.3-liters bensinmotorn på Nissan Qashqai

I mitten av oktober bjöds motorjournalister in till en pressvisning i Barcelona. Det var främst för att testa den nya 1.3-liters bensinmotorn, som gör sin Nissan-debut i Qashqai. De fick också utforska nya NissanConnect. Pressvisningen gjorde journalisterna glatt överraskade.

 

 

Från Sverige ledde kommunikationschef Alexandra Österplan fyra journalister, som var nyfikna på vad de nya motorversionerna kan göra med den populära bilen. Tidningarna de representerade var Vi Bilägare och Motorföraren samt den lokala dagspressen.

 

Nissan’s tema för eventet var: “Nissan Qashqai: A new level of performance”, vilket bådade gott inför provkörningen. Innan det var dags för att sätta sig bakom ratten, presenterade Nissan processen bakom den helt nya och högeffektiva motorn - som gör sin Nissan-debut i Qashqai - och samarbetet med sina allierade. Det har tagit 4 år av samarbete för att ta fram dessa motorversioner, 40.000 timmar och 300.000 km av provkörning och utvärdering. Nu är 1 miljon 1.3-liters bensinmotorer producerade.

 

Alla tre versionerna av 1.3-liters bensinmotorn fanns förstås för provkörning: 140 hk manuell och 160 hk manuell samt 160 hk med den helt nya 7-stegade DCT-växellådan (dubbla kopplingar). Beroende på version, var provkörningsslingan anpassad för att motorn skulle testas till sitt yttersta. Även det nya infotainmentsystemet NissanConnect, provades under körningen. Systemet, som bl a har funktionernerna röststyrning, hitta bilen direkt, premium traffic från TomTom och navigations-appen dörr-till dörr, imponerade stort på journalisterna.

 

Sammanfattningarna efter provkörningarna var väldigt positiva. Ord som ”fantastisk, rolig att köra och väldigt smidig” hördes. Det var en mycket nöjd Alexandra, som tog sina journalister på en kort sightseeing innan hemresan.