You Plus

NISSAN STÄLLDE UT PÅ ECAR EXPO, EN MÖTESPLATS FÖR FRAMTIDENS MOBILITET

På eCarExpo i Göteborg, samlades alla laddbara bilar under ett och samma tak. Nissan fanns självklart på plats med sitt sortiment av elbilar och visade bland annat upp Nya Nissan LEAF, som sålt över 340.000 exemplar sedan den började säljas 2010. I år var EcoSystem och Nissan Intelligent Mobility teman på eCar Expo (the Electric Car Show) som ägde rum den 30 november till 2 december.

 

 

I slutet av november var det dags för eCar Expo 2018. Efter två framgångsrika utställningar i mindre mässlokaler i Göteborg och Stockholm, valde arrangörerna att ha eCar Expo på en enda plats – Svenska Mässan i Göteborg. Arrangören Gran Turismo, som har 6 års erfarenhet av sport- och premiumeventet Gran Tursimo Expo, satsar på framtidens transporter: elbilar och elhybrider. Nissan, som är en av de större elbils-aktörerna, fanns på plats på den laddade mässan och i montern fanns Nya Nissan LEAF, Nya e-NV200 Evalia och e-NV200 Pick-Up Tipper. I montern fanns även en halv Nissan LEAF, för att visa hur bilen ser ut inuti med alla dess delar. Nissans kunniga personal hade fullt upp med att svara på besökarnas frågor om laddning och allt om elbilarnas funktioner och räckvidd, samt informera om Nissans lösningar på de miljöutmaningar som finns för framtidens mobilitet -  Nissan Intelligent Mobility. Både företag och privatpersoner visade stort intresse för Nissan och bilarna i montern, vilket resulterade i nästan 100 provkörningar. Av besökarna var det många som tyckte att Nissan var i framkant när det gäller utvecklingen av elbilar och att elbilar var nyckeln till ett hållbart och innovativt samhälle. Lucas Stål Madison – friskidåkare – var på plats och berättade om den Nissan LEAF han kör runt med, hur bilen fungerar på bästa sätt med skidåkning och hur den samtidigt bidrar till ett miljövänligare samhälle.

 

I montern fanns: Nya Nissan LEAF med ett 40 kWh batteri och en räckvidd upp till 30 mil. Den beräknade driftskostnaden är 2 kr milen med servicekostnader lägre än en bensin- eller dieselbil. Nya Nissan LEAF är fylld med det bästa av Nissan Intelligent Mobility såsom ProPilot, ProPilot Park och E-Pedal. I montern fanns även Nya e-NV200 Evalia med en räckvidd upp till 30 mil och med samma batteriteknologi som den prisbelönta Nissan LEAF. E-NV200 Evalia är den perfekta familjebilen med platser för 5, 6 eller 7 personer. Dessutom är bilen enkel att lasta, tack vare att lasthöjden bak bara är 524 mm. E-NV200 Pick-Up Tipper fanns också på plats i montern med sitt praktiska cargoflak, som fungerar bra för att transportera olika saker på. I montern kunde man även se den nya tekniken V2G (Vehicle to Grid), som innebär att bilbatterier laddas från ett elnät och energin kan föras tillbaka till elnätet igen, vilket kan ge en stabilare elproduktion.