You Plus

Nissan presenterade e-POWER och visade vägen till framtiden i Genève

Vid årets internationella bilsalong i Schweiz som hölls nyligen visade biltillverkare från hela världen upp sina senaste modeller. Som väntat fick Nissan mycket uppmärksamhet, inte minst tack vare vår imponerande konceptbil – IMQ.

 

El är framtiden. Efter en rundtur på mässan lär ingen tvivla på att så är fallet. Fler elbilar än någonsin presenterades – både konceptbilar och produktionsklara bilar.
När Nissan för snart tio år sedan tog steget att bygga världens första masstillverkade elbil, Nissan LEAF, förändrades bilindustrin i grunden. I dag råder det ingen tvekan om att det var rätt väg att gå. LEAF har sålts i mer än 400 000 exemplar och är därmed världens mest sålda elbil. Som en del av elbilsstrategin M.O.V.E. 2022 (som bland annat omfattar utvecklingen av åtta nya elbilar) följer nu Nissan upp konceptbilarna IMX och IMS med ännu en konceptmodell, IMQ.
IMQ är en crossover som kombinerar en 1,5-liters trecylindrig bensinmotor med en elmotor som har en effekt på 250 kW och ett vridmoment på 700 Nm. e-POWER skiljer sig från andra elhybrider genom att bensinmotorn enbart fungerar som en generator till batteriet, vilket ger maximal prestanda, lägre förbrukning och mindre utsläpp.


Förutom det spännande formspråket, som ger en vink om hur Nissans kommande SUV-modeller kommer att se ut, är IMQ fullspäckad med Nissan Intelligent Mobility-teknik, såsom Invincible-to-Visible (i2V) som premiärvisades på CES-mässan i Las Vegas samt avancerad körassistansteknik.
Bilsalongen i Genève blev även startskottet för Nissans lansering av LEAF e+ med uppdaterad räckvidd på den europeiska marknaden. Bland de övriga Nissan-innovationer som väckte stor uppmärksamhet på mässan kan nämnas den exklusiva sportbilen GT-R50 och förstås tävlingsbilarna Formula E och LEAF RC.